Begeleiding voor meer structuur.

Naast Persoonlijke Verzorging -en of Verpleging kan het ook noodzakelijk zijn dat er een stukje Individuele begeleiding wordt ingezet. Individuele begeleiding is bedoeld voor zorgvragers met een beperking, chronische psychische of psychosociale problemen zodat zij ondanks de beperking toch zelfstandig kunnen leven en waar mogelijk deel te nemen aan de maatschappij (participeren). Door individuele begeleiding in te zetten kan Thuiszorg de Zonnestraal hulp bieden bij:

  • De administratie, post en financiën
  • Het boodschappen doen
  • Woonbegeleiding (bijvoorbeeld leren om het huishouden te doen)
  • De (ouder)rol in het gezin te vervullen
  • Het indelen van de dag en dingen te ondernemen (structuur creëren)
  • Het contact zoeken met mensen in de omgeving

Als u niet goed begrijpt wanneer u -en of uw naasten hiervoor in aanmerking komt? Hoeft u alleen maar na te gaan of er problemen worden ervaren met de bovengenoemde punten. Als dit het geval is kan er een beroep gedaan worden op de WMO-voorziening in de gemeente waar u woont. Voor dat er daadwerkelijk een aanvraag bij uw gemeente wordt gedaan gaan wij samen met u nauwkeurig kijken met welke handelingen er problemen worden ervaren. Dit noteren wij en maken samen met u een zorgleefplan om een nieuwkeuring beeld te schetsen voor de indicatie procedure.

Individuele begeleiding met een vertrouwd gevoel.

Thuiszorg de Zonnestraal probeert ook in het geval van individuele begeleiding ervoor te zorgen dat u met zo min mogelijk verschillende hulpverleners te maken heeft, met voorkeur van één en dezelfde. Bij het toelaten van begeleiding in uw administratie of in uw dagelijkse structuur, is het belangrijk dat u een vertrouwelijk gevoel heeft bij de mensen die u toelaat.

Hebt of denkt u dat uw Individuele begeleiding nodig hebt, dan kijken wij graag samen met u of dit klopt en voor welke handelingen. Het is naast de juiste zorg ook belangrijk dat u en/of uw naasten zich prettig voelt met de zorgverlener die bij u langskomt.

Wij komen daarom zonder enige verplichtingen graag bij u langs. Zelfs als er geen koffie/thee is, nemen wij het voor u mee.

Op zoek naar advies?

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring